به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی جهاد دانشگاهی، ? محمدرضا حسین نژاد ? اظهار کرد: تامین روشنایی مناطق عشایرنشین همیشه با مشکل مواجه بوده و برای تامین برق مورد نیاز خود از تجهیزاتی مانند موتور برق استفاده می کردند که هزینه های مربوط به نگهداری و استفاده از این تجهیزات بالا بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به توسعه تکنولوژی های نوین درکشور، بهترین راه برای تامین انرژی برق مورد نیاز عشایر با توجه به پراکندگی چادرها استفاده از فناوری سلول های خورشیدی است.
حسین نژاد گفت: در راستای بهره مندی عشایر از این تکنولوژی، تفاهم نامه همکاری جهت تولید انبوه سلول های خورشیدی با جهاد دانشگاهی استان منعقد شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: با استفاده از توانمندی پژوهشگران جهاد دانشگاهی و تلاش این اتحادیه تا سال آینده تمامی عشایر استان از این فناوری بهره مند شوند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر استان ادامه داد: یک نمونه از سلول های خورشیدی ساخت جهاد دانشگاهی استان هم اکنون در مناطق عشایری ورزقان در حال استفاده است.
وی افزود: طبق توافقات صورت گرفته پکیج های مختلفی با کارآیی های مختلف از این سلول ها توسط جهاد دانشگاهی ساخته می شود تا هر کس بتواند بر اساس توان مالی و نیاز خود اقدام به خرید این سلول ها بکند.
حسین نژاد پایین بودن بهره وری در زمینه تولیدات عشایر استان را یکی از مشکلات موجود دانست وگفت: استفاده از یافته های علمی روز برای تغییر مراحل سنتی تولید شیر و گوشت و نگهداری از دام به افزایش بهره وری این قشر کمک شایانی خواهد کرد.
وی تاکید کرد: جامعه علمی و مسوولان استان باید تمام تلاش خود را برای افزایش بهره وری عشایر در راستای تحقق جهاد اقتصادی به کاربندند و دراین راستا باید روش های نوین نگهداری و پرورش دام و تولید محصولات دامی، وارد زندگی جامعه عشایری استان شود.