اعتبار احیا دریاچه ارومیه در سالجاری21 هزار و 170 میلیارد ریال است
تبریز - ایرنا - نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در استان آذربایجان شرقی گفت: اعتبار اختصاص یافته برای احیا دریاچه ارومیه در سالجاری 21 هزار و 170 میلیارد ریال است.
خلیل ساعی روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: در سال گذشته 48 درصد از اعتبارات در نظر گرفته شده تخصیص یافت که رقم قابل توجهی بود و امیدواریم امسال میزبان تخصیص اعتبار بهتر از سال گذشته باشد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران آذربایجان شرقی افزود: احیا این دریاچه که از 19 سال پیش شروع به خشکیدن کرد در یک بازه زمانی 10 ساله تعریف شده و هدف اول در احیا این دریاچه تثبیت وضعیت موجود و زنده نگه داشتن دریاچه است که خوشبختانه این مهم اتفاق افتاده و در سالجاری و سال های بعدی اقدامات علمی تدوین شده در خصوص احیا این دریاچه عملیاتی می شود.
ساعی گفت: رساندن سطح آب دریاچه به سطح اکولوژیک و رساندن میزان آب دریاچه به 14.5 میلیارد متر مکعب به معنای احیا دریاچه تلقی می شود.
وی همچنین به برگزاری کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران شمال غرب در تبریز اشاره کرد و گفت: در این کارگاه از استان های برتر در حوزه مدیریت بحران و استان هایی که حضوری منظم در دوره داشتند تجلیل می شود.
ساعی همچنین به طولانی بودن پروسه پرداخت خسارت در بلایای طبیعی اشاره کرد و گفت: در چندسال گذشته تامین خسارت مناسبی در کشور اتفاق نیافتاده اما در زلزله ورزقان 176 میلیارد ریال تنها از طریق بیمه ها به خسارت دیده های پرداخت شد و همین امر اهمیت بیمه منازل مسکونی را نشان می دهد.
دریاچه اُرومیه به عنوان بزرگ ترین آبگیر دایمی آسیای غربی در شمال غربی ایران و بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده است. دریاچه? ارومیه، بزرگ ترین دریاچه? داخلی ایران و دومین دریاچه? آب شور دنیاست که آب آن به طور عمده از رودخانه های زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می شود.
حوضه? آبریز دریاچه ارومیه 51?876 کیلومتر مربع است که حدود 3? مساحت کل کشور ایران را دربر می گیرد. این حوضه با داشتن دشت هایی مانند دشت تبریز، ارومیه، بناب، مهاباد، میاندوآب، نقده، سلماس، پیرانشهر، آذرشهر و اشنویه، یکی از کانون های ارزشمند فعالیت کشاورزی و دامداری در ایران به شمار می رود.
پارک ملی دریاچه ارومیه پس از مرداب انزلی، از جالب ترین و مهمترین زیستگاه های طبیعی جانوران در ایران به شمار می رود.
شوری آب دریاچه? ارومیه دو برابر اقیانوس هاست و به این دلیل، هیچ ماهی و نرم تنی به جز گونه هایی از سخت پوستان (آرتمیا)، دیاتوم ها و فیتوپلانکتون ها در آن زندگی نمی کنند آب آن هیچ وقت یخ نمی زند. شنا کنندگان نیز می توانند بر روی آب آن شناور بمانند.
27 گونه پستاندار، 212 گونه پرنده، 41 گونه خزنده، 7 گونه دوزیست و 26 گونه ماهی حیات وحش این دریاچه را تشکیل داده اند. دریاچه? ارومیه دارای 102 جزیره بزرگ و کوچک است که همه? آن ها از سوی سازمان یونسکو به عنوان اندوخته? طبیعی جهان به ثبت رسیده اند.