یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اعلام این که پایان دادن به رکود صنعت خودرو، نیازمند اتخاذ تصمیمات جدید و اصلاح ساختاری این صنعت است، گفت: در این میان، هرگونه همکاری با خودروسازان خارجی باید همراه با انتقال دانش و تکنولوژی باشد، نه این که آنها خط تولید خودروهای از رده خارج خود را در ایران راهاندازی کنند.
اللهوردی دهقانی افزود: هر یک از خودروسازان داخلی که بخواهد با خودروسازان خارجی همکاری کنند، باید دو شرط مهم را مد نظر داشته باشند که شرط اول؛ این است که بازار داخلی را به طور کامل در اختیار آنها قرار نداده و فرصت تولید در داخل را از دست ندهند.وی با اشاره به این که شرط دوم؛ این است که خودروسازان داخلی امکان صادرات خودرو به کشورهای منطقه را به خودروسازان خارجی ندهند و بازار منطقه را در اختیار خود داشته باشند، اظهار کرد: در عین همکاری با خورودسازان خارجی، بازار خودروی منطقه را باید برای خودمان نگه داریم.
دهقانی با بیان این که در این شرایط، میتوانیم خودروهای با کیفیتی تولید کنیم که با خودروهای خارجی توانایی رقابت داشته باشند، تصریح کرد: چنانچه همکاری با خودروسازان خارجی با در نظر گرفتن این دو شرط نباشد، حضور خودروسازان خارجی موجب سرکوب خودروسازان داخلی خواهد شد.وی با اشاره به این که در چنین شرایطی، خودروسازان کشور نیز باید خودروهای استاندارد و به روز که از نظر مصوف سوخت، کارآیی و کیفیت با استانداردهای روز دنیا همخوانی داشته و برابری نمایند و در عین حال برای استفاده مردم مناسب باشند تولید کنند، اظهار کرد: متأسفانه در این سالها صنعت خودرو نتوانسته به رشد و توسعهای که از آن توقع میرفت، دست یابد.
دهقانی با بیان این که صنعت خودرو هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت باید جوابگوی نیازهای مردم باشد، تصریح کرد: این در حالی است که از صنعت خودرو که 4 دهه در کشورمان سابقه دارد، توقع میرود به رشد و توسعهای بسیار فراتر از وضعیتی که در حال حاضر در آن قرار دارد، دست یافته باشد.
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر این که در شرایط کنونی، صنعت خودروی ایران باید یا خصوصی کامل شود یا دولتی کامل، خاطرنشان کرد: در غیر ابن صورت دو باره معضلات گذشته را در صنعت خودروسازی کشور تجربه خواهیم کرد و همچنان شاهد ادامه رکود موجود در این صنعت خواهیم بود.
منبع:مردم سالاری
نماینده ورزقان در مجلس:
نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی از برگزاری سمینار تخصصی زمین لرزه ارسباران، چالشی برای توسعه ویژه سومین سالگرد زلزله ارسباران در تبریز به شدت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ورزقان، الهوردی دهقانی بعد از ظهر امروز در مراسم سومین سالگرد جان باختگان زلزله ارسباران در ورزقان از برگزاری سمینار تخصصی زمین لرزه ارسباران، چالشی برای توسعه ویژه سومین سالگرد زلزله در تبریز به شدت انتقاد کرد و اظهار داشت: در سالگرد زلزله باید در کنار مردم این منطقه باشیم نه اینکه آنها را رها کنیم.
وی گفت: در زلزله 21 مرداد 91 بیش از 300 نفر از هموطنان عزیزمان جان خود را از دست دادند و اماکن، مساجد و زیرساختهای بیش از 300 روستا و چند شهر از 30 تا 100 درصد تخریب شد.
نماینده ورزقان در مجلس گفت: در حال حاضر بیش از 8 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی بازسازی و تحویل زلزلهزدگان شده و بیش از 5 هزار اماکن دامی استاندارد در این شهرستان به صورت استاندارد احداث و تحویل دامداران شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر روستاهای بالای 20 خانوار از راه آسفالت برخوردار هستند و گازرسانی به بیش از 50 روستا تا آخر امسال به اتمام میرسد.
نهمین دوره جشنواره فرهنگی و ورزشی جام ستارخان 20 شهریورماه 94 در زادگاه پدری سردار ملی (شهرستان ورزقان) برگزار خواهد شد.
به گزارش آوای ورزقان، نهمین دوره جشنواره فرهنگی و ورزشی جام ستارخان به مناسبت گرامیداشت سالروز صدور فرمان مشروطیت در شهرستان ورزقان برگزار میشود.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ورزقان در گفتگو با خبرنگار آوای ورزقان در خصوص این جشنواره اظهار داشت: این جشنواره 20 شهریورماه 94 در رشتههای سوارکاری، دومیدانی طنابکشی و کشتی محلی برگزار خواهد شد.
به گزارش آوای ورزقان یکی از مشکلات برگزاری این مسابقات تعیین محل برگزاری و آمادهسازی آن است که همهساله هزینههایی برای برگزارکنندگان در بردارد.
به استناد صحبتهای منصور حضرتیان رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ورزقان در جلسه هماهنگی برای برگزاری این جشنواره؛ بنا به درخواست مسئولین قبلی مجتمع معدنی مس سونگون ورزقان مبنی بر اینکه زمینی برای احداث کمپ ورزشی در شهرستان در اختیار شرکت مس قرار گیرد تا این شرکت اقدام به احداث کمپ ورزشی نماید،
اکنون اهالی بافرهنگ روستای کرویق زمینی به مساحت 50 هکتار آماده واگذاری به شرکت مس کردهاند که شرکت مس آذربایجان به دلایلی شاید قابلقبول، نسبت به احداث این مجتمع ورزشی علاقهای نشان نمیدهند.
حالآنکه به نظر میرسد احداث این کمپ ورزشی نهتنها موجب ایجاد شورونشاط اجتماعی در جامعه میشود بلکه موجبات جذب گردشگر به شهرستان و ایجاد اشتغال را برای تعدادی از جوانان بیکار منطقه فراهم مینماید و میتوان در این کمپ، جشنوارههایی چون جشنواره فرهنگی و ورزشی ستارخان را برگزار کرد.
در پایان لازم است از تمامی مسئولین و افرادی که در برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی جام ستارخان مشارکت دارند تشکر نماییم.
«کمیت و کیفیت تولیدات داخلی خودرو» در کمیسیون صنایع مجلس
گزارش رییس دانشکده و پژوهشکده مهندسی خودرو به کمیسیون صنایع مجلس، درباره «کمیت و کیفیت تولیدات داخلی خودرو» در جلسه بعد از ظهر امروز 25 مرداد ماه ، کمیسیون صنایع و معادن مجلس قرائت شد.
الله وردی دهقانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: رییس دانشکده و پژوهشکده مهندسی خودرو با حضور در جلسه امروز کمیسیون، گزارشی از طرحهای در دست اجرا و مطالعه دانشکده مذکور و همچنین بررسی کمی و کیفی وضعیت خودرو ارائه داد. همچنین اعضای کمیسیون نیز نظرات خود را بیان کردند.
نماینده مردم ورزقان با اشاره به دستور دوم کمیسیون متبوعش افزود: کلیات لایحه اجازه اصلاح اساسنامه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در جلسه امروز مطرح و پس از تبادل نظر اعضا و نماینده دولت کمیسیون، کلیات این لایحه را رد کردند.
معمایی به نام راه بیمارستان ورزقان + تصاویر
راه نامناسب تنها بیمارستان ورزقان بیماران و مراجعهکنندگان به این مرکز بهداشتی و درمانی را عاصی کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، شهرستان ورزقان با نزدیک به 50 هزار نفر جمعیت و 162 روستا تنها یک بیمارستان دارد که اورژانس آن در اوایل سال 92 به بهرهبرداری رسید و روزانه جوابگوی صدها بیمار در کنار دیگر بیمارهای اورژانسی و تصادفی است.
حجم زیاد مراجعات و نبود فضای مناسب برای تردد همچنین راه غیراصولی موجب نارضایتی شدید مردم و بیماران شده ضمن آنکه عدم نظم در این محدوده خسارتهایی را به خودروهای مراجعان وارد کرده است.
این موضوع بارها توسط شبکه بهداشت و مسئولان بیمارستان از بدو راهاندازی بیمارستان با ادارات ذیربط مطرح شده با این وجود بعد از گذشت سه سال شهرداری طی روزهای گذشته یک لوله از جنس پولیکا در محل فاضلاب نصب کرد که آن هم در نخستین مرحله عبور خودرو پیکان شکسته شد و جلوی فاضلاب را گرفت و باعث جمع شدن فاضلاب و ایجاد دره عمیقی در محوطه شد تا تردد آمبولانسهای امدادی در انتقال بیماران اورژانسی را با مشکل مواجه کند.
حال این پرسش مدام در اذهان تکرار میشود که چرا مسئولان برای امنیت جان مردم اهمیت قائل نیستند و در این خصوص با مردم لجبازی میکنند.
البته دور از ذهن هم نیست که عنوان کنیم مسئولی که خود و خانوادهاش در شهرستان ساکن نباشد و احساس نیاز هم به بیمارستان نداشته باشد از مشکلات مردم بیخبر خواهد بود.
چه خوب است در این صورت هم مسئول مربوطه احساس تکلیف کرده و برای حل مشکل اساسی مردم که شبانهروز با آن درگیر هستند گام برداشته و آن را در اولویت کاری خود قرار دهد.
-------------------------
گزارش از مریم عباسی
الهوردی دهقانی در گفتوگو با آناج:
زلزلهزدگان توان بازپرداخت وامها را ندارند/معادن ورزقان مورد بیمهری قرار گرفته است
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی گفت: علی رغم اینکه بانک مسکن مهلت بازپرداخت وامهای ارائه شده به زلزلهزدگان را یک سال تمدید کرد اما با این حال مردم به علت درآمد پایین توان بازپرداخت تسهیلات ارائه شده را ندارند.
الهوردی دهقانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی آناج با بیان اینکه پس از زلزله ارسباران بازسازی مساکن فراتر از آسیب صورت گرفت، اظهار کرد: در شهرستان ورزقان نه تنها خانههای تخریب شده بلکه مساکن سنتی و دارای ایمنی پایین هم بازسازی شد.
وی ادامه داد: ورزقان از همان ابتدا هم زیرساختی نداشت که آسیب ببیند، تنها پلهای ارتباطی روستاها آسیب دید که آن هم تاکنون دست نخورده باقی مانده است. همچنین راههای مواصلاتی شهرستان و روستاها نیز به علت زلزله و تردد ماشینآلات سنگین آسیب دید که در حال ترمیم و بازسازی است.
وی خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه بانک مسکن مهلت بازپرداخت وامهای ارائه شده به زلزلهزدگان را یک سال تمدید کرد اما با این حال مردم به علت درآمد پایین توان بازپرداخت تسهیلات ارائه شده را ندارند.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم توجه مسئولین به پتانسیلهای شهرستان، ابراز کرد: متاسفانه ورزقان علیرغم دارا بودن صنایع و معادن غنی مورد بی مهری قرار گرفته است، هنوز معادنی در سطح شهرستان وجود دارد که اکتشاف نشده است.
وی تصریح کرد: ورزقان از نظر معادن در کشور بینظیر است و چنانچه به آن پرداخت شود شاهد افزایش اشتغال در سطح استان خواهیم بود. این شهرستان آب و هوای مناسب و مناطق گردشگری زیادی دارد و اگر سرمایهگذاری های لازم صورت گیرد شاهد رونق اقتصادی و خودکفایی ساکنان خواهیم بود.
وی عنوان کرد: احداث بزرگراه ورزقان به تبریز در حال انجام است و اگر این شهرستان به منطقه آزاد تبدیل شود به علت نزدیکی به تبریز و مرز شکوفا خواهد شد.
سومین سالگرد جانباختگان زلزله 21 مردادماه سال 91 طی مراسمی باحضور مسئولین و مردم در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) ورزقان برگزار شد.
به گزارش آوای ورزقان، سومین سالگرد جانباختگان زلزله 21 مردادماه سال 91 طی مراسمی باحضور مسئولین و مردم در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) ورزقان برگزار شد.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس:
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش مینمایم مسئولین را مجاب نماییم تا بدهیهای مردم زلزلهزده ارسباران مورد بخشودگی قرار گیرند.
الهوردی دهقانی در گفتگو با خبرنگار آوای ورزقان، درباره دومین سالگرد وقوع زلزله در شهرستان ورزقان گفت: در زلزله ورزقان 306 نفر از مردم شهرستانهای ورزقان، هریس و اهر جان باختند و بسیاری از خانهها و تأسیسات زیر بنایی با آسیب جدی روبرو شد.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی، با تسلیت به خانوادههایی که در زلزله ورزقان نزدیکان خود را از دست دادند، گفت: از تمامی هموطنان و مردم آذربایجان برای کمکرسانی به مردم زلزلهزده شهرستان ورزقان تشکر میکنم.
دهقانی از اقدامات انجامشده درزمینه? بازسازی مناطق زلزلهزده توسط دولت دهم و دولت کنونی تشکر کرد و گفت: اقداماتی درزمینه? رفع نواقص موجود در تأسیسات آبرسانی، برقرسانی و جادههای شهرستان ورزقان که از زلزله دچار آسیب شدند انجامشده و انشالله تا پایان سال 94 به اتمام خواهند رسید.
وی با تأکید بر اینکه بعضی از شرکتهای عهدهدار ساخت واحدهای مسکونی در مناطق زلزلهزده دبه در آورده و واحدهای مسکونی را بیشتر از قیمت توافقی احداث و به مردم تحویل دادهاند که این کار با رضایت صاحبان املاک صورت گرفته است.
دبیر کمسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: بازپرداخت وامهای زلزله ورزقان یک سال دیگر تمدیدشده است و ما تلاش مینمایم مسئولین را مجاب نماییم تا بدهیهای مردم زلزلهزده ارسباران مورد بخشودگی قرار گیرند.
3 سال پس از لرزههای بیپایانارسباران و خاطراتی که در لرزش زمین پیچ خورد
از سه سال قبل تا همیشه 21 مرداد ماه یادآور ثانیههایی تلخ و بیپایان برای مردمان تلاشگر ارسباران است، لحظاتی که خاطرهاش با لرزش زمین گره خورده...
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، یادمان نرفت و نخواهد رفت زمین لرزهای که ارسباران را لرزاند و خانوادههای بسیاری را داغدار کرد و باقی مردمان ایران زمین را در این غم و اندوه شریک کرد. از آن روز تا حالا، سه سال گذشته است اما این زخم را مانند تمام غمهای ناگهانی درمانی نیست، حتی به روزگاران...
زمین لرزه را همه به یاد داریم، بعد از ظهر یکی از روزهای گرم مرداد ماه بود، چند لرزش پیاپی که با صدای غرش همراه شد و داغی فراموش نشدنی که بر دلمان نشست.
اکنون و سه سال پس از آن روز تلخ، ارسباران همچنان در حال ترمیم زخمهایی است که بر پیکره و روحش خورده، هرچند هیچ تلاش و ترمیمی نمیتواند جای خالی هموطنان از دست رفته را پر کند...
سه سال گذشته اما هیچ چیز برای پدر داغدار نگذشته است، برای مادری که دردانه شیرین زبانش را دیگر ندیده، برای احمد که با دستان نحیفش باید بار سنگین زندگی را به دوش بگیرد، برای ارسباران که همیشه دلش از این لرزش شکسته خواهد ماند، برای ایران که بار دیگر پرپر شدن گلهای نوشکفتهاش را چونان غمی کمرشکن تا همیشه در دل خواهد داشت...
با این حال زمین لرزه ارسباران، چالش مهمی برای مدیریت بحران کشور و منطقه پر حادثه آذربایجان بود. روستاهای اهر، هریس، ورزقان و بخشهایی از کلیبر در اثر بروز زمین لرزه 21 مرداد 1391 و پس لرزههای پرشمار بعد از زمین لرزه، آسیبی بیش از حد لازم حادثهای در این ابعاد دیدند.
تخریب گسترده بود و آسیبدیدگان بسیار؛ به ویژه اینکه پس از اعلام آمار و ارقام مشخص شد تعداد زیادی از فوتشدگان را زنان و کودکانی تشکیل میدادند که در ساعت بروز زلزله در خانههایشان بودند و همین گروه، تشکیل دهنده بزرگترین گروه مجروحان و آسیبدیدگان هم بودند؛ افرادی که سرمای شدید پاییز و زمستان آن سال بیشترین فشار را بر آنان وارد کرد و در نهایت با صبوری مثالزدنی مسئله به بحرانی اجتماعی تبدیل نشد.
یادمان نرفته است که در روزهای اول پس از حادثه برخی مسئولان بلندپایه کشوری و استانی در جمع آسیبدیدهها حاضر شدند و با خوشبینی خاصی، خبر از بازسازی یک ماهه و سه ماهه مناطق زلزلهزده دادند. اتفاقی که تا مدتها پس از سر رسید موعد مقرر روی نداد و البته امروز و پس از سپری شدن سه سال از آن حادثه هنوز هم به شکل کامل محقق نشده است.
با این حال آواربرداری از نقاط مختلف و ساخت و سازهای گسترده در روستاهای پرشمار آسیبدیده تا حدودی موجبات آرامش مردم صبور ارسباران را فراهم کرده است.
تمام دستاندرکاران این حوزه در برههای بحرانی با انجام اقدامات مختلف توانستند فشار اخبار را در این خصوص کم کنند و اتفاقاتی حاشیهای مانند نوسان شدید قیمت طلا و ارز در همان ایام، به این قضیه کمک کرد اما در مجموع این مسئله مایه موفقیت حوزه مدیریت بحران استان در زمین لرزه ورزقان نبود.
وجود چند مشکل باعث حاد شدن مشکلات رخ داده پس از زمین لرزه ارسباران بود و با وجود کنترل اوضاع، هنوز هم اصل قضیه پابرجاست. از غیر مستحکم بودن خانههای روستایی، جادههای تنگ و محدود، زیرساختهای ناکافی در زمینه امدادرسانی، نبود مکانهای امن برای اسکان آسیبدیدگان و جای خالی انبارهایی حاوی مواد لازم اولیه برای چنین حوادثی که بگذریم، نقص شدید اطلاعرسانی درست و به هنگام از جمله کاستیهایی است که هنوز هم فکری برای رفع آن نشده و خدا میداند اگر بار دیگر حادثهای یا بحرانی چنین بروز کند، چه خواهیم کرد؟
زمین لرزه 21 مرداد 1391 باید به درسی تاریخی برای تمام ما تبدیل شود. مایی که آموزش کمکهای اولیه را اقدامی تشریفاتی میدانیم و داشتن جعبه وسایل ضروری در اینگونه اتفاقات را جدی نمیگیریم؛البته برای مسئولان و دستاندرکاران شهر و کشورمان در هر پست و مقامی تا فراموش نکنیم این حادثه فقط برای نقطهای آرام از سر ایران بروز نمیکند پس باید آماده باشیم و با نظارت بر اقدامات مختلف قبل از بروز حادثه، شاهد رخ دادن اتفاقاتی مانند خراب شدن بیمارستان تازهساز منطقه، حضور پرتعداد هموطنانی که شخصاً اقدام به حضور در مناطق زلزلهزده برای کمکرسانی اقدام کرده بودند همچنین کشته شدن تعدادی از همین هموطنان یاریرسان نباشیم.
با تمام این اوصاف، این آزمون سخت چهرهای زیبا از همدلی و همزبانی مردمان ایران زمین را نیز خلق کرد. از یاد بردنی نیست که یکی از دلگرمکنندهترین اتفاقات پس از بروز زلزله، اشکهایی بودند که از چشمان تمام ایرانیان در هرکجای میهن جاری شد و دستهایی بودند که بر زانوان مردم استوار شدند تا دست در دست هم، بر قلب زخمدیده آذربایجان مرهمی بگذارند تا شاهد تجلی کلام سعدی علیهالرحمه در توصیف «اعضای یک پیکر» باشیم.
روزهای پس از زمینلرزه اگر چه روزهای سخت و بسیار تلخی بودند اما شکل گرفتن تابلوی همدلی مردم ایران زمین با مردمان خوب و صبور ارسباران شاید بهترین و زیباترین دستاورد این تلخکامی بود؛ دستاوردی که امروز و سه سال پس از حادثه نیازمند بازنگری و تحلیل برای بهرهگیری از این سرمایه اجتماعی است.
به انتظار مینشینیم و شاهد روزهایی آرامتر و شادتر برای مردم مهربان ارسباران میمانیم، ارسبارانی که زیر باران ماند اما کمر همت خم نکرد و دست بر زانوی مردم تمام ایران زد و از جا برخاست و امروز مزارع و مراتع و باغات میوهاش را با عشق آبیاری میکند تا میوهای از جنس مهربانی به بار بنشیند.