به گزارش روابط عمومی دفتر ارتباطات مردمی مهندس دهقانی:
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی از آغاز عملیات گاز رسانی به 19 روستای محروم بخش خاروانا در شهرستان ورزقان خبر داد.
الهوردی دهقانی در گفت و گو با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار داشت این 19 روستا در منطقه کوهستانی و سرد سیر شهرستان ورزقان واقع شده و دارای 1229 خانوار میباشد .
وی ابراز داشت گازرسانی به روستاهای محروم شهرستان ورزقان باید در اولویتهای کاری شرکت گاز استان باشد.
این نماینده مجلس افزود بهره مندی از گاز طبیعی برای روستائیان شهرستان علاوه بر کاهش وابستگی به مصرف سوخت های فسیلی تاثیر بسزایی در حفظ جنگلهای ارسباران دارد.
آیین آغاز علملیات اجرایی این پروژه گازرسانی به منظور بهره مندی روستاهای لاله بجان، استرقان، جوشین، سرکش، سقای، سندآخور، سیوان، گوراکش، گل چول، گلو، گوراند، مرزآباد، مشاهیر، میلق، ورزقان، میوه رود، نگارستان، ینگجه و لیلاب قدیم از گاز طبیعی در روستای سقای زادگاه استاد علامه جعفری (ره) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، الهویردی دهقانی پیش از ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران ضمن بیان این مطلب ابراز داشت: بسیج همچنان که چهره جهادی خود در دوران دفاع مقدس را به نمایش گذاشت اکنون نیز در جبهه فرهنگی نقشی جهادی ایفا می کند و بار سنگین فرهنگ ارزشی انقلاب را به دوش می کشد.
وی در ادامه افزود: تاثیرگذاری بسیج به عنوان یک فرهنگ و الگوی عملی در جامعه به ویژه جوانان هموار کننده مسیر توسعه و پیشرفت کشور است که باید با ارزشگذاری به فعلان این عرصه موجبات انگیزش آنان را در اجرای طرح های دفاعی، سازندگی و فرهنگی فراهم کنیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت توسعه فعالیت اردوهای جهادی بسیج سازندگی در شهرستان ورزقان گفت: فداکاری و ایثار بسیجیان بسیج سازندگی در بحران زلزله ارسباران برای مردم منطقه به طور کامل قابل لمس و سازنده بود و بهتر است همان روش با قدرت برای ادامه بازسازی و رفع عقب ماندگی های منطقه پیگیری شود.
وی با اشاره به تحولات اخیر منطقه اضافه کرد: اتفاقات خاورمیانه و حوادث تلخی که عوامل ترروریستی تکفیری داعش در عراق و سوریه اتفاق افتاده است جزبا اشاعه فرهنگ بسیج در بین این دو ملت قابل کنترل نبود و اکنون پیروزی های پی در پی این دو ملت موجب گردیده تا نفس های این گروه تکفیری سلفی به شماره بیفتد.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا با اشاره به اینکه بخش اعظمی از اعضای بسیج را جوانان تشکیل می دهند ابراز داشت: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ضرورت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، با ایمان و اتکا به نیروی کار جوانان بسیجی و اشتغالزایی برای آنان توسعه کشور به همراه تکمیل پروژه های نیمه تمام با وجود همین قشر مقدور است و مسئولان باید راهکاری برای به فعلیت رساندن این ظرفیت عظیم منابع انسانی بیابند.
صندوق کارآفرینی امید آذربایجان شرقی به زلزله زدگان تسهیلات می دهد
تبریز - ایرنا - همزمان با هفته گرامیداشت بسیج، عملیات اجرایی گازرسانی به 19 روستای بخش خاروانا در شهرستان ورزقان آغاز شد.
در دیدار مدیرعامل هلالاحمر آذربایجان شرقی و نماینده مردم ورزقان عنوان شد؛
نقاط ضعف امداد درزلزله ارسباران احصا شود/لزوم توجه به آموزش عمومی
تبریز - نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی بر لزوم احصا نقاط ضعف امدادرسانی در زلزله ارسباران برای انجام اقدامات امدادی موفقتر در حوادث مشابه احتمالی آینده تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، جمعیت هلالاحمر نهادی داوطلب محور است که بهعنوان عضوی از نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر در داخل کشور و حتی در دیگر مناطق جهان اقدامات امدادی و بشردوستانه انجام میدهد و گسترهای از خدمات پزشکی، بهداشتی، آموزشی وامدادی را ارائه میکند.
این جمعیت پسازآنقلاب اسلامی منشأ خدمات امدادی بسیاری بوده که نمونه آن را میتوان در زلزله مرداد 91 منطقه ارسباران در آذربایجان شرقی دید و با توجه به ویژگیهای جغرافیایی و شرایط آب و هوایی این استان، جمعیت هلالاحمر آذربایجان شرقی همواره یکی از یگانهای امدادی موردتوجه در حوادث و سوانح منطقه بوده است.
شهرستان ورزقان نیز ازجمله مناطق آسیبدیده در زلزله ارسباران بود که چه در زمان بروز این حادثه و چه پسازآن، حضور نیروهای مردمی وامدادی چون هلالاحمر نقشی مهم در رسیدگی به وضعیان مصدومان و آسیب دیدگان داشت و بر همین اساس نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجان شرقی دیدار و در خصوص مسائل و موضوعات مختلف شهرستان ورزقان در ارتباط با هلالاحمر بحث و گفتگو کردند.
لزوم احصا نقاط ضعف امدادرسانی در زلزله ارسباران برای انجام اقدامات امدادی موفقتر در حوادث مشابه
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی ظهر شنبه در این دیدار با تجلیل از خدمات ارزنده جمعیت هلالاحمر در زلزله ورزقان گفت:باوجوداینکه موقعیت مکانی و زمانی زلزله ورزقان مایه دلنگرانی بود ولی در سایه تدابیر مسئولین و اهتمام نیروهای امدادی و هلالاحمر باوجود مشکلات متعدد، این حادثه بهخوبی مدیریت شد.
الهویردی دهقانی در ادامه بابیان اینکه امر امدادرسانی در زلزله ارسباران با یک مرحله جهش و حذف مرحله اسکان موقت، از اسکان اضطراری به اسکان دائمی سوق داده شد، اظهار داشت: امروز به جرأت میتوان گفت حتی یک نفر زلزلهزده نداریم که مسکن نداشته باشد.
وی ادامه داد: زلزله ورزقان تنها زلزلهای بود که در سریعترین زمان ممکن امدادرسانیها صورت گرفت اما طبیعی است که اقدامات امدادی و خدمترسانی در چنین حوادثی نواقصی هم داشت که میتوان با احصا و رفع آنها در حوادث بعدی موفقتر عمل کرد.
نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به بافت آسیبپذیر حاشیه شهر تبریز گفت: با توجه به تداخل گسلهای زلزلهخیز در تبریز ضروری است که مسئولین امر نسبت به حاشیه تبریز تصمیم عملی بگیرند.
هلالاحمر در زلزله ارسباران فراتر از وظایف اصلی خود وارد عمل شد
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با اشاره به عملکرد این جمعیت هلالاحمر در زلزله مرداد 91 ارسباران تصریح کرد: جمعیت هلالاحمر در زلزله ارسباران فراتر از وظایف اصلی خود وارد عمل شد و عملیات جستجو و نجات را در کمترین زمان ممکن انجام داد و رکورد جدیدی در امر جستجو و نجات به ثبت رساند.
عزیز نوری در ادامه خاطرنشان شد: وجود اقلام ضروری ازجمله چادر در انبارهای استان و امدادگران مجرب در پایگاهها و انجام مانورهای متعدد و منطقه بندی آذربایجان شرقی و تعیین شهرهای معین، نقش مهمی در سرعت عمل امدادگران هلالاحمر داشت.
مدیرعامل هلالاحمر استان در تشریح این موضوع افزود: در لحظات اولیه وقوع زلزله ارسباران تعداد قابلتوجهی از نجات گران هلالاحمر بهصورت خودکار خود را از پایگاههای امدادی آذربایجان شرقی به مناطق زلزلهزده رسانده و وارد عمل شده بودند.
وی بر ضرورت توسعه آموزشهای عمومی تأکید کرد و گفت: یکی از مهمترین راههای کاهش تلفات در حوادث و بحرانها آموزش مردم است و بایستی دستگاههای دخیل در امر امدادرسانی به آموزش مردم توجه کافی داشته باشند و جمعیت هلالاحمر هم بر همین اساس آموزشهای عمومی را در اولویت کارهای خود قرار داده است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجان شرقی در پایان به احداث پایگاههای امداد جادهای در مناطق مختلف و حادثهخیز استان اشاره و تصریح کرد: کاهش 35 درصدی فوتی سر صحنه و 14 درصدی فوتی حین انتقال از محل حادثه تا بیمارستان و مراکز درمانی ناشی از حضور بهموقع و مؤثر نیروهای امدادی دخیل در امر امدادرسانی در تصادفات است.
دهقانی: اثر لغو خودتحریمهای داخلی کمتر از تحریمهای اقتصادی غرب نیست
اللهوردی دهقانی با بیان اینکه فقدان استراتژی و راهبردهای اقتصادی موجب معلق ماندن اقتصاد کشور شده است، گفت: اقتصاد ایران اگر با استراتژی و برنامه بود طی سالیهایی که تحریمها شدت گرفت با مشکلات عدیده روبرو نمیشد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس اثر لغو خودتحریمهای داخلی را کمتر از تحریمهای اقتصادی غرب ندانست و افزود: تا مادامی که اقتصاد فاقد استراتژی باشد حتی با لغو تحریمهای اقتصادی غرب هم دردی از ایران دوا نمیشود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری اصول اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند و عموم کارگزاران نظام نیز در حد شعار به آن عمل کردهاند، متذکر شد: رهبری در این سیاستها، نیازها و اولویتهای اقتصادی کشور را تبیین کردند. مجموعه کارگزاران نظام به ویژه مدیران بانکی و اقتصادی کشور باید به جای شعار و گفتار درمانی راهبردها و برنامههای اجرایی اقتصاد مقاومتی را طراحی و اجرا کنند در این صورت میتوان نسبت به هدفگذاریها، راهبردهای اجرایی و روشهای پیادهسازی اصول اقتصاد مقاومتی امیدواریم شد در غیر این صورت لغو تحریمها هم، مشکلی از اقتصاد ایران رفع نمیکند.
نماینده مردم ورزقان در مجلس نهم خواستار افزایش سهم فعالان غیردولتی در اقتصاد شد و افزود:سرمایهگذاران خارجی باید در اولویتها، نیازها و زیرساختهای مشخص شده توسط مسئولان ایران سرمایهگذاری کنند، این استراتژی نباید با آمد و رفت دولتها، تغییر کند.
دهقانی با اشاره به ظرفیت صنایع نفت و گاز کشور، گفت: در صنایع نفت و گاز باید پس از 100 سال به صادرکننده خدمات فنی- مهندسی و بزرگ ترین تولیدکننده مواد پتروشیمی تبدیل میشدیم اما نیاز کشور به بنزین را هم وارد میکنیم. در حوزه معادن نیز گرفتار مشکلات مشابهیم. اکثر معادن کشور خامفروشی میشوند و هزینههای سرباری سنگینی دارند در حالی که معادن سایر کشورها با نیمی از هزینه معادن ایران مواد اولیه استخراج میکنند و با فرآوریهای انجام شده، ارزش افزوده بالا عاید نظام اقتصادی خود میکنند ولی متاسفانه معادن ایران زنجیرههای ارزش را تکمیل نکردهاند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع خواستار بازنگری جدی در نگرش، سیاستها و راهبردهای اجرایی در بخش معدن کشور شد و افزود: با تصمیمگیریهای جزیرهای و بستهای، اقتصاد و صنعت کشور به جایی نخواهیم رسید.
دهقانی: نظام اجرایی کشور از «ریاستی» به «شورایی» تغییر کند
اللهوردی دهقانی نیز گفت: مقام معظم رهبری 4-5 سال قبل در کردستان تغییر دو سومی نمایندگان در هر دوره مجلس، بی ثباتی قانونگذاریها و تأثیر بر نظام اجرایی و سیاستهای جزیرهای دولتها را ریشه در ضعف ساختار مدیریتی و اجرایی کشور عنوان کردند.
وی افزود: نظام اجرایی کشور از «ریاستی» باید به «پارلمانی» و «شورایی» تغییر کند. دولتهای پس از انقلاب بنا بر سیاستهای و رویکردهای خود همه امکانات کشور را در چند نقطه خاص متمرکز کردند. بطور مثال بسیاری از صنایع در استان کرمان و اصفهان استقرار یافت بیآنکه امکانسنجی درستی انجام شده باشد. بسیاری از صنایع بزرگ در استانهای کمآب استقرار دارد. بخشی از صنایع کشور هم در استانهای آبخیز استقرار یافته است اما آب این استانها که باید صرف توسعه کشاورزی میشد به صنایع اختصاص یافت و حالا با مشکل تأمین آب شرب و کشاورزی روبرو هستند.
دهقانی ادامه داد: حالا برای تأمین کمبود آب این استانها میلیاردها تومان هزینه انتقال آب از خلیج فارس به این مناطق میشود. وقتی به این رفتار سیاستمداران در دولتهای مختلف با نگاه کارشناسی توجه میشود مشخص میشود که دولتمردان در همه ادوار انقلاب اسلامی در توزیع فرصتهای سرمایهگذاری ناعادلانه رفتار کردند.
عضو هیأت رئیسه کمیسون صنایع و معادن مجلس، دلیل تغییر 70 درصدی نمایندگان مجلس در 4 دوره گذشته را انتظارات اجرایی مردم از قوه مقننه عنوان کرد و افزود: مردم از نمایندگان انتظارات اجرایی دارند در حالی که اصلاً کار نمایندگان تقنین و نظارت بر عملکرد دستگاههاست.
نماینده مردم ورزقان در مجلس خواستار از بین رفتن دوگانگی در تصمیمگیری مجلس و عملکرد دولت مردان شد و افزود: این مشکل زمانی قابل حل است که برای قوای مجریه و مقننه نظام مبتنی بر نظام «مشارکتی» یا «پارلمانی» تعریف کنیم. تحقق این ایده نیز مستلزم همراهی و مشارکت صاحبنظران در همه عرصه ها، رسانهها و مدیران ارشد نظام است.